OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

18.10.2022 395

Okulumuz Amasya İli Merzifon ilçesi ilçe merkezinde TOKİ tarafından yaptırılan kendi binasında ilk defa 20.09.2010 tarihinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuzun Kurucu Müdürü şu anda Merzifon ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ahmet Yozgat'tır. İlk kez 2010 yılında 90 öğrenci üç şube ile eğitim –öğretime başlayan okulumuz 2.senesinde 87 öğrenciden oluşan üç şube ekleyerek öğretime devam etmiştir.01.07.2020 tarihinde okul müdürü olarak Nihat SARI atanmıştır.2013-2014 Eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını veren okulumuz valilik makamının 20/06/2014 tarih 2569663 sayılı onayı ile Anadolu Lisesine dönüştürülerek İrfanlı Anadolu lisesi adını almıştır.

 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda 530 Öğrencimiz bulunmaktadır.

İrfanlı Anadolu Lisesi, nitelikli, özverili, yeniliğe açık, değişimi ve gelişimi bir arada değerlendiren, sevgi ve disiplini, bilgi ve yaptırımı başarıyla birleştiren bir okuldur.

İrfanlı Anadolu Lisesi, ideal büyüklük ve sayıda sınıfları, konferans salonu, kütüphanesi, resim ve spor salonu, kantini, kameriyeleri ve düzenlenmiş bahçesiyle donanımlı bir okuldur.

Bilginin ve teknolojinin çok hızlı gelişip ilerlemesine ayak uydurma gerektiğinin bilincindedir. Bu amaçla bilgiye daha hızlı ulaşmak için İnternet bağlantılı bilgisayar ortamını öğretmen ve öğrencilerine sunmuştur. Bakanlığımızın başlattığı Fatih Projesiyle tüm sınıflarımızda Akıllı tahta mevcuttur.

Okumak, bilgi düzeyini ve sözcük dağarcığını artırır. Okuyan insan, düşünme, olayları yorumlama ve sorunlara çözüm getirebilme becerisini kazanır. Bu düşünceden hareketle okul Z-kütüphanesinde, öğrencilerin her gün zihinsel yolculuğa çıkmalarına ortam hazırlanmıştır.

Velilerin, öğrencilerin ders notlarını öğrenebilme, devamlılığını kontrol edebilme, öğretmen ve okulla ilgili genel bilgiler öğrenebilmeleri için "http://www.irfanlianadolulisesi.meb.k12.tr/" adlı site hizmete sunulmuştur. Ayrıca velilere anında SMS ile bu durumlar bildirilmektedir.

Rehberlik ve psikolojik danışma servisimiz, öğrencilerimizin kendilerini anlayabilmelerini, sorunlarını çözebilmelerini, gerçekçi kararlar alarak çevreleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmelerini sağlamaktadır. Bununla birlikte öğrencilerin sağlık, kültür, spor ve burs ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmaları da izler. Ayrıca üniversitelere yönelik yapılan geziler ile öğrencilerin hedef oluşturması amaçlanmaktadır.

Okulumuz, 10 yıllık eğitim ve öğretim sürecinde birçok başarıya imza atmıştır. Sporda; Voleybol dalında bölge derecesi, yüzme, futbol, futsal, masa tenisi, basketbol dalında il dereceleri, basketbol dallarında ilçe dereceleri yapmıştır.

Sportif etkinliklerin öğrencilere özgüven kazandırdığının, onların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkı sağladığının bilincinde olan İrfanlı Anadolu Lisesi, sporun her dalında da etkinlikte bulunmayı kendisine ilke edinmiştir.