MATEMATİK DERGİSİ

Her yıl 14 Mart'ta kutlanan ve bu yıl dördüncü yılı olan Uluslararası Matematik Günü (IDM), matematiğin güzelliğini, önemini, herkesin hayatındaki temel rolünü belirlemek ve ortak bir matematik sevgisini kutlamak için dünya çapında yapılan bir etkinliktir. Her yıl farklı bir temayla kutlanan Uluslararası Matematik Günü'nün 2023 teması "Herkes İçin Matematik" olarak belirlenmiştir. 14 Mart aynı zamanda Pi Günü olarak da kutlanmaktadır.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü matematik öğretmenlerimiz ile birlikte bu temaya uygun olarak matematik seferberliği kapsamında Matematiğin Ardındaki Kapılar isimli derginin 1. sayısını erişime açmıştır.

Okulumuz matematik öğretmeni Serdar PAŞ danışmanlığında öğrencilerimiz Elif Rana DUMAN ve Zeynep İrem ARSLAN Kriptoloji konulu içerik ile dergiye katkı sunmuşlardır.

Dergiyi okumak için tıklayınız...

15.03.2023 172

15-03-2023 15-03-2023 15-03-2023